MÜTEVELLİ HEYET ÜYEMİZ AYTAÇ İNAL BEYİN VAKFIMIZ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ...

Suşehri İlim ve Eğitim Vakfı olarak faaliyetlerimizi başlatmış bulunmaktayız. Öncelikle bana bu vakfın mütevelli heyetinde yer alarak, doğup büyüdüğüm yer olan Suşehri’nin gençliğine ve geleceğine dair özellikle eğitim alanında faydalı işler yapma fırsatını verdiği için Sn. Erdoğan BOZATLI’ ya teşekkür ediyorum.

Vakfımız 2019-2020 eğitim öğretim yılında Suşehri’ li olan 126 üniversite öğrencisine burs imkanı sağlayarak eğitim alanında ki ilk faaliyetini başlatmış bulunmaktadır. Ayrıca Suşehri’nde yaşayan ihtiyaç sahibi kişiler için de sosyal yardımlar yapmaktadır. Ben eğitim alanında yapılan faaliyete ve Suşehri için önemine değineceğim.

Bakıldığında direkt insan kaynağına yapılan, dolaylı olarak uzun vadede bir şehrin gençliğine ve geleceğine yapılan katma değer sağlayacak çok önemli bir yatırımdır. Bu yatırımı değerli kılan unsurlardan bir tanesi bunun hiçbir karşılık beklenmeden, belli kriterler çerçevesinde herkese eşit şartlarda yapılıyor olmasıdır. Diğer unsur ise Suşehri’nde doğup büyümüş, sonrasında İstanbul’a giderek çalıştığı sektörde başarılı olmuş bir iş insanının sağladığı finansman ile kurulan vakıf aracılığı ile yapılıyor olmasıdır. Suşehri tarihine bakıldığında bu bir ‘’ilk’’ tir hakkını teslim edelim, kendi adıma şükranlarımı sunuyorum.

Suşehri olarak eğitime daha çok önem verilmesi konusunda tüm bireylerde ortak bir bilinç, ortak bir hedef oluşturmak maksadı ile vakfımız eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Suşehri’nin gelişmesi için sivil toplum kuruluşları ile devlet kurumları ve özel kuruluşların yaptığı siyasi ve ticari faaliyetlere ek olarak eğitim alanında da faaliyetlerin yapılması gerekliliği düşünülerek harekete geçilmiştir. Bu faaliyetin içinde bulunan ve hizmet eden bizler gönüllülük esasına göre çalışmakta ve kimseden hiç bir karşılık beklememekteyiz, tamamen doğup büyüdüğümüz yer olan Suşehri ile olan bağlarımızın kopmaması için  kendi memleketimizin insanlarına fayda sunmak için bu oluşumun içindeyiz bunun bilinmesi çok önemlidir. Bu bir vefa ve manevi kazanım projesidir, bu bir toplumsal bilinçlendirme projesidir, eğitim alanında hiçbir ayrım yapmadan Suşehri’nin karnesine daha iyi notlar yazılmasına vesile olmak için başlanan ve yürütülen bir projedir. Suşehri’nde eğitim alanında bir farkındalık oluşturmak için tüm bireylerin istifadesine sunulan bir projedir.

Günümüz koşullarında, hayatın her alanında kıyasıya bir rekabet yaşanmaktadır. Bu rekabet ortamında öğrenci olup, gelecekte iyi bir aile hayatı ve seçecekleri mesleklerinde iyi bir kariyer düşleyenlerin bu hedeflere varmaları için en çok önem verecekleri konu kendi EĞİTİMLERİ olmalıdır. Milyonları bulan kendi yaşıtları arasından sıyrılıp devlet kurumlarında, özel sektör kuruluşlarında yada kendi kuracakları işlerde başarılı olup önemli görev ve sorumluluk üstlenmeleri bir maraton koşusu olarak tanımlanabilir. Bu uzun soluklu maraton koşusunda, ilkokuldan başlayarak sağlam temeller üzerinde inşa edilecek bir eğitim hayatının önemi çok büyüktür. Bu önemli konu çocukların tasarrufu ve vereceği kararlar ile şekillenip sonuçlanmamalıdır. Aileler her fırsatta çocuklarına eğitimin önemini kavratıcı davranışlarda bulunarak, öğretmenleri ile sürekli iletişim halinde olarak ilgi ve alaka göstererek destek olmalıdır. Ayrıca aileler internet aracılığı ile araştırma yaparak diğer şehirlerde özel ve devlet okullarında yapılan sınav, eğitim v.b. konuları takip ederek bu süreçte etkinliklerini artırmalıdır. Çocuklarının yarınını en çok anne ve babalar düşünmelidir. Çünkü çocukları büyüdüğünde çalışma yaşına geldiğinde iş bulmaları bugün ki şartlardan daha zor olacaktır. Türkiye’den diğer ülkelere çalışmak ve orada hayatını devam ettirmek için gidenler olduğu kadar; daha az gelişmiş ülkelerden Türkiye’ye çalışmak ve hayatını devam ettirmek için gelenler de oldukça fazladır, bu unutulmamalıdır. Az önce belirttiğim gibi rekabet hayatın her alanında gün geçtikçe artarak devem etmektedir. Bu rekabet ortamı büyük metropol şehirlerde, küçük yerleşim yerlerine göre daha yoğun hissedilmektedir. Suşehri’nin mevcut yaşam koşulları düşünüldüğünde, çocuklarımız belli yaşlardan sonra eğitim için yada çalışmak için büyük şehirlere gitmek durumunda kaldığında; planlı, çalışkan, özgüveni yüksek, kendini ifade eden bireyler olarak yetişerek geldiklerinde intibak anlamında sorun yaşamayacaklardır. Eğitimi sadece akedemik olarak ele almayacağız kişisel gelişim konusunda da çocuklarımıza yol göstereceğiz.

Bu anlamda vakfımızın yapacağı eğitim hizmetlerinin Suşehri’ne ve geleceğine çok katkı sağlayacağına inancım tamdır. İlerleyen günlerde vakfımızın faaliyetleri daha geniş kitlelere ulaşacaktır. Şuan üniversite eğitimine devam eden ve vakfımızın burs imkanı sağladığı öğrenci kardeşlerimizin de katılım sağlayacağı seminer v.b. toplantıların programlaması yapılmaktadır.

Saygılarımla

 

Aytaç İNAL

Suşehri İlim ve Eğitim Vakfı

Mütevelli Heyeti Üyesi

26.02.2019